Wel focus, niet alles

Het leven is ingewikkeld en het wordt ook steeds ingewikkelder. Een manier om daar mee om te gaan is zelf goed je focuspunten te bepalen en je daar toe te beperken. Het is niet mogelijk alle ontwikkelingen te volgen en als ook nog eens het aantal ontwikkelingen groeit, wordt het deel wat je niet kunt volgen alleen maar groter.

Ik bladerde net twee kranten door en werd acuut overvallen door alle informatie. Zelf lees ik eigenlijk weinig kranten, maar vooral boeken en een enkel tijdschrift. Daarmee kan ik de informatiestroom richten, met als risico dat ik bepaalde nieuwsfeiten niet weet of bepaalde trends mis. Het zij zo. Ik voel mij verloren in het informatiegeweld. Bij mijn dagboek (voor de focuspunten) en de boeken voel ik wel thuis. Nee, ik kan NIET alles en, sterker nog, ik wil dat ook echt NIET.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.