Pale Blue dot

Dit is een foto van de aarde op 6 miljard kilometer afstand van de aarde. Ik gebruik dit beeld altijd bij persoonlijke meditaties. Het geeft voor mij twee overwegingen aan. Allereerst geeft het goed de nietigheid van de aarde en haar bewoners weer. Ten tweede is het fantastisch dat de mensheid in staat is een apparaat te maken dat op 6 miljard kilometer afstand een foto kan maken en ons toe kan zenden. Een apparaat, de Voyager, dat al 20 jaar door de ruimte vliegt.

NIETigheid is een uitgangspunt voor NIET. Maar ook het vernuft van het menselijk bewustzijn, dat in staat is tot een dergelijke prestatie als een foto van 6 miljard kilomete ver. NIET gaat voor zowel minimalisme, een werkvorm van nietigheid, als voor high tec. Met deze combinatie van uitgangspunten is er veel mogelijk, zo blijkt uit de foto. Hoopvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.