Steven Pinker

Steven Pinker schrijft in zijn boek kritisch over kleine groene initiatieven, omdat die initiatieven materieel geen invloed hebben. Die constatering is op zich juist, maar bij kleine initiatieven weten de uitvoerders dat zelf ook heus wel. De uitvoerders kennen hun beperkingen en het gaat hen dan ook niet om de materialiteit van hun initiatieven, maar om uitdrukking te geven aan hun groeiende bewustzijn, dat het maatschappelijk systeem een duurzame voetafdruk nodig heeft om te overleven. Deze initiatieven zijn dus niet gericht op materialiteit, maar onderbouwen de groei en de kracht van het collectieve bewustzijn, dat de basis is om tot de acceptatie van grote stappen te komen, die nodig zijn om wel wezenlijke veranderingen te weeg brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.