Bij Brunel over NIET

Citaat:

Kansen voor duurzame energieopwekking en energiebesparing

Als we willen blijven voorzien in de huidige behoeften zonder daarmee de toekomstige generatie te benadelen, moeten we niet alleen iets doen, maar ook vooral iets laten. “Wat dat betreft is onze consumptiemaatschappij onbehulpzaam”, legt Peter uit. Stichting Niet, waar hij in de adviesraad zit, stelt dat het ‘niet-denken’ de duurzaamheidsopgave dichterbij brengt. “Rond 2050 komt 40% van de CO2 uitstoot in Nederland van Schiphol. We moeten ons afvragen of we niet wat vaker tevreden kunnen zijn en een keer minder op vakantie moeten gaan met die goedkope airline”, zo illustreert Peter die zelf inmiddels minder vlees is gaan eten zich oriënteert op de aanschaf van zonnepanelen én met zijn bedrijf Agnosconsult elk jaar honderd bomen laat aanplanten door stichting Trees for All.

Voor het hele artikel zie Agnostconsult bij Brunel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.